Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Belicosos Finos    Coronas Extra    Coronas Gigantes
               
 Coronas Junior    Petit Coronas    Royal Coronas

Sigarene fra Bolivar er blant de sterkeste sigarene på markedet i dag. Dette er kraftige sigarer som er passende som en avslutning på store middager. Med en fyldig aroma og sin distinkte sterke smak, anbefales sigarene fra Bolivar til erfarne sigarrøykere. Hele sortimentet av Bolivar vil gi deg "Bolivar" smaken, fra Coronas Gigantes til Coronas Junior.

Navnet ble valgt som en hyllest til den beryktete generalen fra Venezuela kalt El Libertador, Simón Bolívar (1783 - 1830), som frigjorde fra spanjolene det som i dag er Venezuela, Colombia, Peru og Bolivia. Den kraftige og sterke smaken til Bolivar sies å være en refleksjon av generalen i egen person. Portrettet av generalen pryder både magebeltet og sigarkassen.

Bolivar ble grunnlagt, muligens i Storbritannia, omkring 1901 eller 1902 av José Fernandez Rocha, en spansk forretningsmann som bodde i Havana. Merket ble ikke grunnlagt i Havana før i 1921 av Rocha's firma J. F. Rocha y Cia. Etter Rocha's død ble firmaet kjøpt opp i 1954 av Cifuentes y Cia. Under det nye eierskapet ble sigarene til Bolivar introdusert over hele verden, og ble hurtig en markant eksportartikkel.

       
 

I perioden etter den internasjonale lanseringen produserte Bolivar den minste håndrullede sigaren i verden. Sigaren het Bolivar Delgado og målte 1⅞ x 20 eller 47,6 mm x 7,94 mm. Som følge av sigarens minimalistiske stil, ble en kasse med Delgado brukt som rekvisitt i et spektakulært dukkehus i det kongelige barnerommet på Windsor Castle.

En annen bemerkelsesverdig sigar å merke seg er Bolivar Gold Medal. Sigaren var av Cervantes / Lonsdale formatet, 6½ x 42 / 165 mm x 16,7 mm, og var dekket i gullfolie fra midten til over hodet, og ble presentert i kasser á 10 stk. Denne modellen ble avsluttet i 1992, visstnok på grunn av problemer med å skaffe folien. Habanos har tydeligvis fått tak i folie igjen, for sigaren ble relansert i 2007 i samme innpakningen som før. Dessverre selges den kun i La Casa del Habano, som gjør den noe vanskelig å få tak i.

 
       
               
 Belicosos Finos    Coronas Extra   Coronas Gigantes
               
 Coronas Junior    Petit Coronas    Royal Coronas

 

 

 

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net