Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 A    Edmundo    Especiales    No. 2    No. 3
               
 No. 4      No. 5    Petit Edmundo

Navnet har disse verdensberømte sigarene fått fra Alexander Dumas’ roman fra 1844, ”Greven av Montecristo”. Aviser, tidsskrifter og skjønnlitterære verk brukte å bli opplest av en ”Lector” for å gi arbeidsstokken underholdning under rullingen på begynnelsen av 1900 – tallet. På denne måten ble los torcedores kjent med ”Greven av Montecristo”. Romanen ble så populær at navnet ble gitt til et sigarmerke.

Montecristo begynte å vokse i 1970 og 80 - årene og utgjør i dag nesten 50 % av den totale sigareksporten fra Cuba. Montecristo No. 4, en corona som presenteres både med og uten tubos, er verdens mest solgte cubanske sigar. Det er påstått at sigarer fra Montecristo, og da No. 4 spesielt, skal ha vært favorittsigaren til Che Guevara. På tross av et betydelig kvantum klarer allikevel sigarene fra Montecristo å levere førsteklasses kvalitet til sine tilhengere. I fremste rekke finner man Montecristo No. 2, en pyramidesigar som anses for å være malen til alle pyramidesigarer. Har man opplevelsestrang og ikke er redd for å vise seg frem, er man nødt til å prøve Montecristo ”A”. Dette er en Gran Corona som med sine 235 mm er en opplevelse i sigarkunst og aroma. Disse to sigarene er de eneste i porteføljen som har 4 forskjellige tobakkstyper i blenden. Nyervervelsene Montecristo Edmundo og Petit Edmundo anbefales også varmt. Disse er for øvrig oppkalt etter helten i ”Greven av Montecristo”, Edmond Dantés.

       
 

Montecristo er et forholdsvis nytt merke. Grunnlagt i 1935 av Menéndez, García y Cía, daværende eiere av sigarmerket H. Upmann. Det ble bestemt at det skulle lages en linje med sigarer som skulle være et tillegg til sortimentet av H. Upmann sigarer. Denne ble kalt H. Upmann Montecristo Selection. Etter påtrykk fra den britiske importøren John Frankau Morris and Elkan Co. Ltd., ble navnet forandret til Montecristo. Det var også nevnte firma som skapte logoen med kryssede sverd i triangelform i rødt og gult. I starten ble Montecristo solgt fra Alfred Dunhill’s utsalg i New York og London. Gjennom en massiv og målrettet markedsføring ble Montecristo på kort tid kjent over hele verden.

 
       

Montecristo hadde 5 sigarer i sin portefølje fra starten av, henholdsvis No. 1 til og med No. 5. Første tillegg kom tidlig på 1950 – tallet med en sigar i tubos. Som følge av revolusjonen forsvant Menéndez og García fra Cuba og sigarrulleren José Manuel Gonzales tok over som produksjonssjef på H. Upmann fabrikken. Dette resulterte i en rivende utvikling for Montecristo. Salget tok virkelig av i Europa etter 2. verdenskrig. I 1969 kom Especial No. 1 og Especial No. 2 og Joyitas, som ble etterfulgt av Montecristo ”A” og ”B” i 1971. No. 6 og No. 7 kom i 1980, men ble fjernet i 1998. Siste tilskudd i sortimentet kom i 2004 og 2006 med henholdsvis Edmundo og Petit Edmundo.

 A    Edmundo    Especiales    No. 2    No. 3
               
 No. 4      No. 5    Petit Edmundo

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net