Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Cosacos    No. 1

Det er grunnleggeren selv, spanjolen Don Francisco Fonseca, som pryder vistaen på sigarkassene til dette merket. Fonseca ble grunnlagt i 1891 og offisielt registrert i Havana i 1907 som ”La Flor de Fonseca”. Don Francisco Fonseca har introdusert flere nyvinninger innen sigarindustrien. Blant annet var Fonseca det første merket som brukte metallbeholdere som emballasje for sine sigarer. I begynnelsen var beholderne, eller tubos som de kalles på spansk, laget av tinn men er i dag laget av aluminium. Tubos gir sigaren beskyttelse mot ytre påvirkning som støt, sollys og forurensning og ivaretar fuktigheten inntil et døgn.

         
   

Fonseca sigarene er nok først og fremst kjent for sin særegne innpakning i hvitt papir. Hensikten finner man beskrevet på antikke sigarkasser av metall formet som vinflasker som ble solgt i USA på 1920 – tallet: ”Our specialty is our wrapping paper De Luxe, each cigar is wrapped in Japanese tissue paper and tinfoil; this wrapping insures a sanitary cigar – in which the contact by hand is eliminated – keeps them fresh, retains their aroma and prevents breakage. On the outside wrapper can be printed Monograms, Trade Marks, Photographs, Club Flags or any other inscription desired.”

Som man ser av teksten tilbød Fonseca spesialtilpassede sigarer for begivenheter og bedrifter. Som en videreføring av dette ble det innredet et eget rom på fabrikken for prøvesmaking av sigarer. Her kunne større kunder få anledning til å konstruere sin egen blend tilpasset deres spesifikke smak.

 
         

Don Francisco Fonseca døde i 1930 og firmaet ble tatt over av hans enke, Doña Teresa Boetticher. Kort tid etter kom T. Castañeda og G. Montero inn som partnere og stiftet firmaet Castañeda, Montero, Fonseca SA. Denne strukturen vedvarte til revolusjonen.

Sigarene fra Fonseca anses å være milde. En perfekt sigar å røyke som en introduksjon til Havanasigarer for de uinnvidde. De kan være vanskelig å få tak i da produksjonen er liten, men størst sjanse har man i Spania hvor merket er meget populært. Fonseca gir deg mye sigar for pengene.

 Cosacos    No.1

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net