Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Connoisseur No. 1    Magnum 46    Magnum 50    No. 2    Sir Winston

Den 7. februar 1962 skulle bli en historisk dag i verdenshistorien. Dette var dagen da handelsboikotten mot Cuba ble iverksatt etter ordre fra president John F. Kennedy. Dette betydde at alle cubanske produkter ville bli forbudt å innføre til USA, inkludert sigarer, noe som Kennedy var smertelig klar over. Papirene ble underskrevet 6. februar og boikotten skulle iverksettes neste dag. Han sendte derfor sin pressesekretær, Pierre Salinger, ut på intensiv handletur til alle sigarforhandlerne i Washington. Etter iherdig innsats klarte pressesekretæren å skaffe hele 1200 sigarer av Kennedys ubestridte favorittsigar: H. Upmann Petit Coronas.

Man klarer ikke å komme til unison enighet når det gjelder opprinnelsen til navnet H. Upmann. En fraksjon mener at H’en står for Herman mens andre igjen mener den står for Hermanos (brødre), med begrunnelse i at det var brødrene Hermann og August som registrerte merket. En tredje versjon er at etternavnet var Hupmann. Istedenfor å ha et tungvint navn som H. Hupmann ble navnet delt opp til H. Upmann.

 

Tyskeren Hermann Upmann kom til Cuba i 1840 for å starte opp en filial av familiens bank i Havana. Valg av land og by hadde mye å gjøre med at Hermann var fanatisk interessert i sigarer. Dette medførte at Hermann og hans bror kjøpte det som skulle bli H. Upmann Fabricia de Tabacos i 1844. Året etter ble H. Upmann registrert som varemerke. Sigarene deres ble sendt jevnlig til Tyskland som markedsføring for banken, og det ble derfor konstruert en egen kasse med påtrykt logo som sigarene skulle fraktes i. De var dermed de første som tok i bruk sedertrekassen som emballasje. Sedertrekassen er i dag standard for alle innpakninger av sigarer i større antall.

H. Upmann ble rundt om i verden raskt ansett å være ett av Cubas fremste sigarmerker. Blant annet vant H. Upmann 11 gullmedaljer ved internasjonale messer i perioden 1855 – 1907. Disse er med å pryde vistaen sammen med signaturen til Hermann Upmann den dag i dag. Sortimentet var betydelig med over 40 forskjellige størrelser fordelt på både håndrullede og maskinlagde sigarer. Utvalget har jevnlig blitt endret. Den største omveltningen skjedde i 2002 da Altadis kjøpte 50% av Cubatabaco SA. Utvalget ble da redusert med over 50% for å gjøre produksjonen og tilbudet enklere å forholde seg til. I dag rager No. 2, Magnum 46 og Sir Winston, som for øvrig er en hyllest til Sir Winston Churchill, høyest blant sigarene fra H. Upmann.

Upmann brødrene måtte dessverre selge H. Upmann da bankvirksomheten gikk konkurs i 1922. Det var den britiske importøren, J. Frankau & Co, som først overtok bedriften før Menéndez, García y Cia ble de nye eierne i 1935. Dette var samme firma som eide Montecristo, som startet som et mindre eksklusivt merke under H. Upmann. H. Upmann fabrikken, kalt José Martí etter revolusjonen, hadde æren av å produsere Cohiba sigarer fra 1959. Dette var i perioden hvor Cohiba kun ble gitt som gave fra Castro til politiske samarbeidspartnere og ikke var tilgjengelig for det kommersielle markedet. I dag foregår produksjonen av H. Upmann sigarer i den nyeste tobakksfabrikken på Cuba, åpnet i november 2003. Fabrikken heter så passende H. Upmann.

 Connoisseur No. 1    Magnum 46    Magnum 50    No. 2    Sir Winston

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net