Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 8-9-8 Varnished  

 Culebras

   Lusitanias    Mille Fleurs
                     
 Serie D No. 4    Serie P No. 2    Shorts    Super Partagas

Don Jaime Partagás startet å produsere sigarer i 1827, ikke lenge etter at han var ankommet fra Spania til Cuba. I 1845 grunnla han Partagas, som skulle bli starten på en av de aller største og omfattende sigarmerkene fremdeles i produksjon. Don Jaime antas å være en av de fremste innen utviklingen av fermentering og lagring av tobakk. Han var også den som innførte "El Lector" som en del av produksjonsstaben. Lektorens jobb var å lese høyt fra aviser og skjønnlitteratur for å holde torcedores underholdt mens de arbeidet. Fabrikken "Real Fábricas de Tabaco Partagás" ble lagt til 520 Industria Street, Havana, rett bak Capitol bygningen, som i dag er en av de mest populære turistattraksjonene for både sigarrøykere og de avholdende.

Don Jaime Partagás kontrollerte produksjonen inntil sin brå død i 1864 eller 1868, forsettelig gjennomført av en sjalu rival i et kjærlighetsdrama. Sønnen José Partagás tok over inntil bedriften, etter en rekke overtakelser, ble kjøpt av Cifuentes, Fernandez y Cia i 1899. Etter revolusjonen og nasjonaliseringen av sigarfabrikkene på Cuba ble Ramón Cifuentes, familiens patriark, tilbudt å lede tobakksindustrien på Cuba. Forslaget ble avslått med en påfølgende exit for Cifuentes fra Cuba. Partagas fabrikken ble omdøpt til Francisco Pérez Germán etter revolusjonen.

     

Partagas er produsert i et stort antall fordelt på omentrent 20 forskjellige håndrullede sigarer. Formatene strekker seg fra Double Corona til Trés Petit Corona, henholdsvis under navnene Partagas Lusitanias og Partagas Shorts. Sortimentet har tidligere vært betydelig større. I 1959 skal det ha vært 259 forskjellige modeller av Partagas på markedet. Reduksjon av sortimentet har foregått jevnt siden 1960. Den siste større opprenskningen ble gjort i 2002 som et resultat av Altadis oppkjøp av 50% av Habanos SA.

       
 

Alle sigarer som bærer magebeltet til Partagas er kraftige, med smak som enten er skarp eller kremet, med jordpreg og en krydret ettersmak. En rustikk smak som krever sin mann. Ikke noe for den bløthjertete eller den som ønsker en sval avslutning på kvelden. De store formatene anbefales foran de mindre med tanke på fylde og rundhet.

Partagas er det eneste cubanske merket som fører formatet Culebra. Culebra betyr "slange" på spansk og henviser til sigarenes uregelmessige form som følge av sammentvinningen. Historien bak Culebra sigaren er å finne i torcedores tidligere frynsegoder i jobben. De fikk ta med seg 3 sigarer hjem hver dag og disse ble tvinnet sammen på denne måten. Tidligere har Culebra vært maskinlaget med tripa corta tobakk, men i 2007 kom Habanos ut med en "totalemente a mano" Culebra for første gang med tripa larga tobakk. Pt. kan Culebras kun handles fra La Casa del Habano i kasser á 3 x 3. En sigaropplevelse ideell å dele med to gode venner.

 
       

Det er kanskje på grunn av sin legendariske status at Partagas har fått anledning til å være banebrytende både når det gjelder sigarformat og innpakning. Partagas var blant de første som solgte sigarer i keramiske krukker, noe de startet med rundt 1920. 1000 stykker ble laget, produsert av Tavalera Seville i Spania, hver krukke nummerert og er forståelig nok i dag ettertraktet som samlerobjekt. På krukken var det skrevet:

"Fumando las penas van pasando y...si fumas Partagas nunca las tendrás"

"Røyk og dine bekymringer vil forsvinne...røyker du Partagas vil de aldri komme"

 8-9-8 Varnished  

 Culebras

   Lusitanias    Mille Fleurs
                     
 Serie D No. 4    Serie P No. 2    Shorts    Super Partagas

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net