Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Petit coronas    Panetelas 

Por Larrañaga ble grunnlagt i 1834 av Ignacio Larrañaga og Julián Rivera noe som gjør dette til det eldste cubanske sigarmerket som fremdeles er i produksjon. Dessverre er merket i dag bare en skygge av seg selv i forhold til populariteten det hadde i første halvdel av 1900 – tallet. For eksempel ble Por Larrañaga omtalt i diktet ”The Betrothed” fra 1890 av den engelske poeten Rudyard Kipling (1865 – 1936): ”There’s peace in a Larrañaga, there’s calm in a Henry Clay”. Da revolusjonen brøt ut var merket på sjetteplass over de som eksporterte flest sigarer fra Cuba.

Sigarfabrikken hvor disse utsøkte sigarene ble rullet var den første som tok i bruk maskiner til sigarproduksjon, nærmere bestemt i 1925. Denne noe utakknemlige prestasjonen ble dårlig mottatt av torcedores som svarte med boikott. Vi vet alle hvordan det gikk: Maskinlagde sigarer utgjør i dag en massiv del av sigarmarkedet, men man har ennå til gode å lage en maskin som produserer bedre sigarer enn de håndrullede. Torcedorenes evner har forhåpentligvis, for oss som nyter deres håndverk, en trygg fremtid i møte.

       
 

I dag finnes det bare 2 håndrullede sigarer å velge blant. Utvalget er lite, men kvaliteten er meget høy. Por Larrañaga Petit Coronas er en fantastisk sigar som kun selges i kabinetter på 50. På tross av størrelsen takler sigaren lagring meget godt. I tillegg tilbys Montecarlo, en Delicioso sigar som måler 6¼ x 35 / 133 x 13,9 mm.

I forbindelse med Habanos SA regionale utgivelser av sigarer, lanserte Hunters & Frankau den 1. november 2007 Por Larrañaga Magnificos for det britiske markedet. Dette er en reproduksjon i smak og størrelse av Por Larrañaga Magnum som var en utsøkt sigar som eksisterte på 1970 – tallet. Sigaren måler 6¾ x 50 / 146 x 19,8 mm og formatet blir kalt Magnificos. Produksjonen begrenset seg til 1000 kasser á 10 stk og 400 kasser á 25 stk. Det ble også utgitt en regional Por Larrañaga Lonsdales for Tyskland i 2006. Formatet, som er Cervantes 6½ x 42 / 165 x 16,7 mm, har tidligere eksistert i sortimentet og var en av de mest ettertraktede sigarene fra Por Larrañaga. Får man tak i disse eksklusive sigarene anbefales de på det varmeste å smake.

 
       
         
 Petit coronas    Panetelas 

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net