Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Churchill    Coronas    Double Coronas
               
 Punch-Punch    Royal Selection No.12    Super Selection No. 1

Navnet har dette merket fått etter karakteren ”Mr. Punch” fra en britisk dukketeateroppsetning som verserte på 1900 – tallet. Etter suksessen med dukketeateret ble det i 1841 gitt ut et tidskrift som også het ”Punch”. Man kan fremdeles se ”Mr. Punch” som en viktig del av vistaen til dette merket. Hvem som registrerte merket er noe uklart. Det eneste man vet er at det var en ”tysker som het Stockmann”. Registreringen skjedde i 1840 noe som gjør dette til det tredje eldste merket fremdeles i produksjon på Cuba, bare slått av Por Larrañaga (1834) og Ramon Allones (1837).

         
   

Punch skiftet eier i 1874 da merket ble kjøpt av Luis Corujo og igjen i 1884 da merket ble kjøpt av Don Manuel López Fernández. Vistaen og magebeltene til Punch bærer fremdeles navnet til López. Det siste eierskiftet før revolusjonen var overtakelsen i 1930 til Fernández, Palicio y Cia. Dette var samme firma som eide Hoyo de Monterrey, Belinda og La Escepión. Deres allerede tilstedeværelse på det britiske markedet opprettholdt populariteten til Punch. Fernando Palicio var en avgjørende faktor for at Petit Corona størrelsen generelt og Petit Punch spesielt ble meget populær i Storbritannia. Markedsføringen led heller ikke noen nød da Punch oppkalte en sigar etter Sir Winston Churchill etter et av hans besøk på Monte y Zulueta fabrikken.

 
         

Punch har tidligere hatt et massivt utvalg av sigarer. Det eksisterte blant annet i en periode 6 ulike sigarer med samme formatet; Corona Gordas. Noe uvanlig når standard sortimentet for de cubanske merkene sjelden består av annet enn forskjellige formater. I 2002 ble 17 modeller fjernet, derav 3 Corona Gordas. De 3 som er igjen er fordelt på regionale områder som gjør at en forhandler sjelden har mer en et format av Corona Gordas. I dag er det Punch – Punch, Double Coronas og Churchill som står frem i porteføljen. Sigarene er balansert til fyldige og passer best for aficionados med noe fartstid.

 

 Churchill    Coronas    Double Coronas
               
 Punch-Punch    Royal Selection No.12    Super Selection No. 1

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net