Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Coronas Extra    Lonsdale    Panetelas Extra    Slenderellas

Dette veletablerte cubanske merket er oppkalt etter sin skaper, Marquez Rafael Gonzalez, som var storhertug av Spania. Rafael Gonzalez var opprinnelig utviklet rundt 1928 og var registrert i 1936 under navnet La Flor de Marquez  av Sociedad El Rey del Mundo. Navnet ble i 1941 forandret til La Flor de Rafael Gonzalez i forbindelse med en relansering i Spania. Nok en gang ble navnet endret i 1954, denne gang til La Flor de Rafael Gonzalez Marquez etter en sammenslåing av de to tidligere navnene. Sigarene til storhertugen ble raskt populær i Spania og Storbritannia, og har fortsatt med å forføre sigarrøkere rundt om i verden.

       
 

Rafael Gonzalez er moderat prisete sigarer som regnes for å være mild til balansert i styrke. Anbefales for de som ønsker en introduksjon til Havanasigarer, og som en morgen- eller lunsjsigar for de mer erfarne røkerne. Aromaer som er kjent å prege sigarene fra Rafael Gonzalez, er tre, nøtter, honning og krydrete undertoner.

Som for andre cubanske sigarer vil fargen på dekkbladet variere fra colorado claro til colorado maduro. På 1960- og 70 tallet da clarissimo sigarer var meget populære, var det sigarene fra Rafael Gonzalez som rangerte høyest blant tilhengerne av grønne sigarer.

Rafael Gonzalez gjorde seg også bemerket ved å være produsenten som introduserte formatet Cervantes, eller Lonsdale som det er mer kjent som. Denne sigaren måler 6½ x 42 / 165 x 16,7 mm, og er en hyllest til den femte jarlen av Lonsdale, Sir Hugh Cecil Lowther. Tidligere sigarkasser av Rafael Gonzalez hadde bilde av jarlen på innsiden av lokket, men dette ble tatt bort på midten av 1980 - tallet.

 
       

Følgende står skrevet på lokket til alle sigarkassene fra Rafael Gonzalez: ”These cigars have been manufactured from a secret blend of pure Vuelta Abajo tobaccos by the Grandee of Spain. For more than 20 years this brand has existed. In order that the Connoisseur may fully appreciate the perfect fragrance they should be smoked either within one month of the date of shipment from Havana or should be carefully matured for about one year”. Om man ønsker å følge oppfordringen til jarlen er opp til den enkelte. Det er kanskje ikke alle som klarer å vente. Dersom sigarene skulle være eldre enn 1 år har det ingen negativ betydning for smaken, heller det motsatte. Sigarene modnes meget godt over tid, noe som også gjelder for Panetela sigarene på tross av liten diameter.

 Coronas Extra    Lonsdale    Panetelas Extra    Slenderellas

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net