Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Gigantes    Small Club Coronas    Specially Selected

Dette merket er oppkalt etter sin grunnlegger, Ramón Allones, som startet produksjon av sigarene i 1837. Ramon Allones ble registrert i 1845 i Havana, noe som gjør merket til en av de aller eldste fremdeles i produksjon på Cuba. Ramón Allones var opprinnelig fra Galicia i Spania, men det var på Cuba han skulle gjøre karriere. Han startet som eier av tobakksfabrikken La Eminencia hvor ideen og produksjonen av hans egne sigarer startet. Produksjonen vedvarte helt til Cifuentes, Pego y Cia overtok i 1927, som var daværende eiere av Partagas. Som en konsekvens ble produksjonen flyttet til Partagas Real Fabricia de Tabacos hvor man antar at Ramon Allones sigarene fremdeles blir produsert.

 

 

Ramón Allones bidro med flere innovative løsninger for sigarindustrien. Han var den første som brukte fargerike motiver på sigarkassen som reklame og dekorasjon, og det påstås at han var hjernen bak konstruksjonen av 8-9-8 innpakningen. I denne kassen er sigarene plassert med 8 i bunnen, 9 i midten og 8 på toppen, derav navnet. Dette gir en elegant sigarkasse med avrundete sider og sørger for god luftsirkulasjon mellom sigarene.

Ramón Allones var også blant de aller første som brukte magebelte på sine sigarer. Motivet har alltid vært og er fremdeles det spanske våpenskjoldet.

 

 

 

Frem til 1982 produserte Ramón Allones 5 forskjellige størrelser for Alfred Dunhill. I dag er cubanske Dunhill sigarer ettertraktede samlerobjekter og oppnår høye priser på auksjoner. I 2001 og 2002 ble det foretatt en større opprenskning i sigarsortimentet. Hele 10 størrelser ble fjernet noe som førte til at det gjenstod bare 3 håndrullede formater. Selv om utvalget er lite så er kvaliteten stor! Ramon Allones tilbyr i dag Gigantes, Specially Selected og Small Club som henholdsvis er formatene Double Coronas, Robusto og Minuto. Spesially Selected ble lansert så sent som i 1980. Til den rette anledning er alle fullgode representanter for merket. Sigarene anbefales for de litt mer erfarne sigarentusiastene da dette er balanserte til sterke sigarer.

 Gigantes    Small Club Coronas    Specially Selected
               

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net