Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Belicosos    Cazadores    Cedros de Luxe No. 3    Churchill    Coronas
                           
 Exhibición No. 4    Petit Julieta    Short Churchill    Sports Largos    Wide Churchill

Merket ble grunnlagt i 1875 for distribusjon på Cuba av Inocencio Alvarez og Mannin Garcia. Tydelig inspirert av Shakespeare fikk sigarene navnet Romeo y Julieta etter hovedpersonene i kjærlighetsdramaet fra 1596 med samme navn. Romeo y Julieta viste snart sin utmerkede kvalitet ved å vinne 4 gullmedaljer i handelsmesser i Europa mellom 1885 og 1900. Disse kan for øvrig ses som en del av merkets vista (logo).

I 1903 ble Romeo y Julieta fabrikken kjøpt av José Rodriguez ”Pepin” Fernandez fra Rodriguez, Arguelles y Cia, hvis navn fremdeles preger magebeltet. ”Pepin” var tidligere formann ved Cabañas Fabricia de Tabacos i Havana, og hans kunnskap om produksjon og markedsføring av sigarer skulle gjøre Romeo y Julieta til et av verdens mest eksklusive og berømte merker. ”Pepin” la om lønnssystemet for sine nærmeste medarbeidere og kunne istedenfor akkordlønn tilby provisjon av salgsinntektene. Dette motiverte de ansatte til å produsere både flere og bedre sigarer. Romeo y Julieta hadde på et tidspunkt over 2000 forskjellige magebelter tilpasset berømtheter og kongelige samt sine beste kunder. Som en konsekvens måtte ”Pepin” og hans 1400 arbeidere flytte til ny fabrikk, kalt Briones Montoto etter revolusjonen, hvor produksjonen foregår fremdeles. I perioden hvor Alfred Dunhill produserte sigarer på Cuba, ble Dunhill Seleccion sigarene produsert ved denne fabrikken. Porteføljen har vært meget stor, og ble så sent som i 2002 redusert med hele 21 størrelser. På tross av det er det fremdeles over 20 valgmuligheter igjen.

Som en konsekvens av herkomsten til disse eksklusive sigarene åpnet ”Pepin” en sigarbutikk i Hotel Capulet i Verona, byen som var hjemstedet for dramaet til Shakespeare. I tillegg delte han ut gratis sigarer frem til 1939 fra en bod som var strategisk plassert under den antatte balkongen hvor Romeo klatret opp til sin Julieta. For ytterligere å gjøre sine sigarer kjent kalte ”Pepin” sin veddeløpshest for ”Julieta”.

       
 

Omkring 1910 ble det lansert en ny størrelse av Romeo y Julieta kalt Julieta No 2. Den ble lansert som en hyllest til den franske presidenten Georges Clemenceau, og ble forståelig døpt Clemenceau. Denne utgaven av Julieta No. 2 ble produsert til slutten av 1980. Samme format ble brukt for Prince of Wales, som en hyllest til senere kong Edward VII av England.

En stor beundrer av denne størrelsen var Sir Winston Churchill. Statsmannen hadde ved flere anledninger vært på Cuba, allerede så tidlig som i 1896 da han jobbet som journalist i Havana. Churchill ble sjelden sett uten sigar, og det antas at han røkte 15 sigarer om dagen. I 1946 var han på offisielt besøk på Romeo y Julieta fabrikken, og det ble etterpå bestemt å oppkalle en sigar etter han. Romeo y Julieta Churchill er i dag flaggskipet i porteføljen. I tillegg til æren av å ha en sigar oppkalt etter seg, er også Churchill i dag betegnelsen på selve formatet, 7 x 47 / 178 x 18,7 mm.

 
       

José Rodriguez ”Pepin” Fernandez døde i 1954, 88 år gammel. Hans endeløse arbeid gjorde at Romeo y Julieta er blant de mest berømte sigarmerkene i verden. Siste tilskudd til porteføljen ble lansert under Habanos Festivalen i Havana i 2010. Da kom Romeo y Julieta Wide Churchills, en Montesco. Både Romeo y Julieta og Churchill - navnet lever videre.

 Belicosos    Cazadores    Cedros de Luxe No. 3    Churchill    Coronas
                           
 Exhibición No. 4    Petit Julieta    Short Churchill    Sports Largos    Wide Churchill

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net