Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Belicosos    Molinos    Sanchos

Oppkalt etter hjelperen til Don Quixote i Miguel de Cervantes roman fra 1605 med samme navn, Sancho Panza er en liten men opplevelsesrik portefølje kun bestående av håndrullede sigarer.

Som den fremste representanten for merket, og faktisk for alle cubanske merker, er det på sin plass og nevne Sancho Panza Sanchos. Dette er en Gran Corona sigar med de massive sifrene 9¼ x 47 / 235 x 18,7 mm. Formatet er det største som serieproduseres på Cuba, og det er kun Montecristo ”A” som er av samme størrelse. På tross av sin størrelse er Sanchos en mild sigar som nytes fra begynnelse til slutt i de nesten tre timene den tar å røyke. Noen kaller sigaren for ”The gentle giant” på grunn av dens milde aroma. Ønsker man å oppleve denne sigaren må man være rask: Habanos SA vurderer å stoppe produksjonen av Sanchos. En annen fremtredende representant for merket finner man i Belicosos. Dette er en Campana, en liten pyramidesigar som måler 5½ x 52 / 140 x 20,6 mm.

       
 

Opprinnelsen til Sancho Panza finner man i 1848. Merket ble da registrert av tyskeren Don Emilio Olmstedt som opprettholdt eierskapet til 1874 da Muñozo, Alonso y Cia tok over. Etter flere overtakelser i tiden fremover var det til slutt Rey del Mundo Cigar Co. som kjøpte merket på begynnelsen av 1930 – tallet og administrerte driften frem til revolusjonen. Etter revolusjonen var det Spania som var den største kunden av Sancho Panza. Merket gjorde seg ikke bemerket ellers i Europa før på 1990 – tallet.

På tross av mange eierskifter har kvaliteten til Sancho Panza blitt opprettholdt hele tiden. I dag oppleves sigarene som balansert i styrke med en rustikk dominans på smaken. Sigaren anbefales både for erfarne og uerfarne røykere.

 
       
               
 Belicosos    Molinos    Sanchos

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net