Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Coloniales    Fundadores    Reyes

En meget begrenset produksjon av disse sigarene startet i 1969 ved El Laguito fabrikken i Havana. Hvem som stod bak ideen om å lansere Trinidad er ikke fastslått. Noen mener det var El Comandante i egen person: Fidel Castro, og andre mener det var det cubanske Utenriksdepartementet.

Navnet stammer fra den cubanske byen La Santísima Trinidad grunnlagt i 1514, som betyr den hellige treenighet på spansk. Arkitekturen og historien har gjort Trinidad verdig en plass på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. En severdighet man burde få med seg

Trinidad ble kun produsert i formatet Laguito No. 1 (7½ x 38, 195 x 15,1 mm) kalt Diplomaticos. Navnet ble derimot endret til Fundadores, som betyr ”grunnlegger” på spansk, ved den offisielle lanseringen, mest sannsynelig for å hindre sammenblanding med merket Diplomaticos. I likhet med Cohiba ble Trinidad på dette tidspunket kun gitt i gave av Fidel Castro på vegne av Folkerepublikken Cuba til sine diplomatiske forbindelser. Som en følge av den begrensede distribusjonen ble Trinidad ansett som en eksklusiv og myteomspunnet sigar som alle ville smake. Verdien til Trinidad Fundadores ble første gang testet i 1997 ved en auksjon. Da oppnådde man 280 for en enkel sigar. Senere samme år ble samme kasse lagt ut for salg og prisen gikk da opp til 400 for stykket.

       
 

Som et resultat av oppmerksomheten rundt Trinidad ble merket lansert kommersielt i februar 1998 under åpningsseremonien til ”Hombre Habano del Año” på Habana Libre Hotel i Havana. Det var fremdeles bare en sigar i sortimentet, men i forhold til den opprinnelige utgaven var Fundadores gjort tykkere ved å endre diameteren fra 38 til 40 (15,1 - 15,9 mm). Lengden forble den samme. Dette formatet var nytt for cubanske sigarer og ble kalt Laguito Especial. Tobakksblenden ble påstått å være lik den gamle, men mange mener at Fundadores i kommersiell utgave er mildere enn tidligere. Trinidad bruker en utradisjonell innpakning med 12 eller 24 sigarer i sedertrekasser. I tillegg kan man få kabinetter med 50 sigarer.

 
       

I november 2003 ble en utvidelse av sortimentet lansert på Hilton Park Lane Hotel i London i regi av den britiske importøren Hunters & Frankau. Coloniales, Reyes og Robustos Extra var de nye tilskuddene til Trinidad, med henholdsvis formatene Coloniales, Reyes og Super Robusto, som alle var størrelser ikke tilbydd hos andre cubanske merker. Trinidad følger opp sin eksklusive historie ved å være blant de dyreste cubanske sigarmerkene. Om man betaler for navnet eller kvaliteten må man avgjøre selv, men det skal sies at i motsetning til Cohiba som fermenterer tobakken 3 ganger, gjør Trinidad dette to ganger som alle andre merker. Min personlige anbefaling er Robustos Extra. Nydelig!

 Coloniales    Fundadores    Reyes

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net