Startsiden Nyheter Om havanasigar.net Aficionados Kontakt   © havanasigar.net
             
 
 
 
 
 
Sigarer
 

Bolivar

Cohiba

Diplomaticos

El Rey del Mundo

Fonseca

H. Upmann

Hoyo de Monterrey

Juan Lopez

La Gloria Cubana

Montecristo

Partagas

Por Larrañaga

Punch

Quai d'Orsay

Rafael Gonzalez

Ramon Allones

Romeo y Julieta

Saint Luis Rey

San Cristobal

Sancho Panza

Trinidad

Vegas Robaina

 
 
 
 
 
Størrelser
 
Campanas
Cañonazo
Cazadores
Cervantes
Coronas
Coronas Gordas
Coronas Grandes
Culebras
Dalias
Edmundo
Entreactos
Franciscos
Grand Corona
Hermoso no. 4
Julieta No. 2
Laguito No. 1
Marevas
Minutos
Panetelas Largas
Perlas
Petit Robustos
Pirámides
Prominentes
Reyes
Robustos
Sports
Vegueritos
 
 

 

 Don Alejandro    Familiar    Famosos    Unicos

Våren 1997 ble det i Spania offisielt lansert et helt nytt merke av cubanske sigarer kalt Vegas Robaina. I utgangspunktet tiltenkt for det spanske markedet, men tilbys i dag i de fleste land. Sortimentet bestod av 5 formater, alle håndrullede med tripa largas blader, noe som Vegas Robaina fremdeles gjør den dag i dag.

Sigarene i denne porteføljen har fått navnet fra en av de aller beste tobakksplantasjene på Cuba, Vegas Robaina. Plantasjen har en beliggenhet i hjertet av Vuelta Abajo, nærmere bestemt i San Luis regionen. Vegas Robaina står alene for 30 % av den totale mengden av dekkblader som eksporteres fra Pinar del Rio området. Dette er ikke på grunn av ekstrem høy kvantitativ produksjon, men utelukkende fordi plantasjen leverer dekkblader av førsteklasses kvalitet som sjelden blir refusert av tobakksprodusentene. Ingen andre plantasjer kan vise til slike resultater. Som et bevis på god kvalitet, er de fleste Cohiba sigarene rullet med dekkblader fra Vegas Robaina. Og Cohiba velger kun det beste av det beste.

       
 

Som øverste leder, patriark og kilde til kunnskap regjerte Don Alejandro Robaina fram til hans død i april 2010. Han ble 91 år gammel. Som den eneste plantasjen på Cuba er Vegas Robaina fremdeles i privat eie av Robaina familien. Don Alejandro var ansett å være Cubas fremste tobakksdyrker, med spesielt inngående kunnskap om dyrking av dekkblader. Hans portrett pryder vistaen på kassene som sigarene leveres i. Ikke noe offisielt foreligger, men man antar at hans barnebarn, Hiroshi Robaina, har tatt over som leder for tobakksproduksjonen.

Don Alejandro Robaina tok over etter sin far, Maruto Robaina, i 1950. Han fortsatte da en familietradisjon innen tobakksdyrking som strekker seg tilbake til 1845. Dette årstallet er for øvrig en del av vistaen på magebeltet. Ved å lansere dette merket ønsket Habanos SA å hedre arbeidet til tobakksdyrkerne i Vuelta Abajo generelt, samt å gi en spesiell hyllest til Don Alejandro Robaina. En slik måte å hylle en cubansk enkeltperson på innen tobakksindustrien har ikke vært gjort før.

 
       

Sigarene fra Vegas Robaina oppleves som balanserte til fyldige i styrke. De anses ikke som nybegynnersigarer, men anbefales for de som har røkt tidligere. Sigarene er, selvfølgelig, anerkjent for sine flotte dekkblader. Glansfulle med krystalliserte oljer vekker sigarene appetitten hos de fleste. Velkjente aromaer er rosin og sjokolade som gir en kremet og fløyelsmyk sensasjon i munnen. Avslutter noe sterkere med krydrete overtoner. Sigarene er meget godt egnet for lagring, så jo lengre man klarer å vente, desto bedre vil sigarene smake. Mine personlige favoritter er Don Alejandro, en Double Corona samt Unicos, en Pirámides.

 Don Alejandro    Familiar    Famosos    Unicos

Startsiden             Nyheter             Om havanasigar.net             Aficionados             Kontakt

Send e-post til info@havanasigar.net med spørsmål om eller kommentarer til dette Web-området.
Copyright © 2007 havanasigar.net